سودوکو ( SU DO KU)
سودوکو، مخفف یک عبارت ژاپنی که خوانده میشود سوجی وا دوکوشین نی کاگیرو به معنی «ارقام باید تنها باشند» است.
هر چند این بازی برای اولین بار در یک مجله..........
لطفا دنباله بحث را در ادامه مطلب بخوانید
پازل آمریکایی در سال ۱۹۷۹ انتشار یافت، ولی انتشار آن به طور مستمر و پیگیر برای نخستین
مرتبه بر میگردد به ژاپن در ۱۹۸۶ و از سال ۲۰۰۵ این سرگرمی به محبوبیت جهانی دست یافت و
نخستین مسابقه ملی آن در سال ۲۰۰۸ در فیلادلفیا، آمریکا برگزار شد
در ایران برای اولین بار روزنامه همشهری در سال ۱۳۸۵ ه.ش اقدام به چاپ سودوکو به صورت روزانه کرد.
قانون بازی
نوع متداول سودوکو یک جدول ۹x۹ است که کل جدول هم به ۹ جدول
کوچکتر ۳x۳ تقسیم شدهاست. در این جدول چند عدد به طور پیش فرض
قرار داه شده که باید باقی اعداد را با رعایت سه قانون زیر یافت:
روش حل
ابتدا در تمام خانههای خالی جدول، اعداد را از یک تا نه مینویسیم.
سپس به سراغ یکی از اعدادی که از قبل توسط طراح نوشته شده میرویم و تمام اعداد مشابه آن را که در عرضش (بصورت افقی)قرار گرفتهاند را پاک میکنیم و سپس یک خط افقی در بالای آن عدد میکشیم که مشخص باشد.
در این مرحله همانند مرحله قبل عمل میکنیم با این اختلاف که در تمام خانههای عمودی در بالا یا پایین عدد مورد نظر اعداد مشابه را پاک میکنیم وسپس با یک خط عمودی در کنار آن عدد آن را مشخص مینماییم. اکنون باید اعداد مشابه عدد مورد نظر را در مربع نه خانهای متناظر، پاک کنیم وعدد را با یک دایره بر دور آن مشخص کنیم.
فقط سه مرحله قبلی را در مورد تمام اعداد از قبل نوشته شده (اعداد چاپی) تکرار کنیم و کشیدن خطهای عمودی افقی و دایره را بر آن عددها نباید فراموش کنیم که این عمل میتواند به شما نشان دهد که کدام یک از قلم افتادهاست.
وقتی که تمام اعداد چاپی با هر سه علامت مشخص شد کار ما تا این مرحله تمام شدهاست. در این مرحله به دنبال خانههایی میگردیم که فقط یک عدد در آنها باقی مانده و آن اعداد را پررنگ میکنیم.
ما باید در هر ستون نیز عددی را که فقط یکبار درآن ستون آمده را پیدا کنیم که این عدد یقینا جواب همان خانهاست و این عدد را هم پررنگ کنیم. اکنون در هر مربع نه خانهای عددی را که فقط یکبار در این نه خانه آمدهاست را یافته و به عنوان جواب یادداشت میکنیم.
اگر احساس کردید که روش فوق بسیار وقت گیر و خسته کننده است از روش میانبر زیر استفاده کنید توجه داشته باشید که هر عدد در هر مربع یک بار مصرف می شود و جدول ما دارای نه تا از مجموعه خانه های مربع شکل است سه در سه لذا هر عدد علاوه بر اینکه در هر ردیف وهر ستون یکبار مصرف می شود در هر مربع نیز یک بار مورد استفاده قرار میگیرد پس اگر عددی در یک مربع بزرگ پیدا شد بگردید و نظیر آن عدد را در مربع بزرگ در همان ردیف و یا همان ستون پیدا کنید ، اگر آن را پیدا کردید یک خط فرضی از آن عدد از هر مربع بصورت افقی و یا عمودی بکشید با این کار 2 ستون و یا دو ردیف از مربعی که عدد در آن نبوده است از محاسبات حذف میشوند و فقط 3 خانه از آن مربع باقی می ماند ، همین کار را هم از طرف مقابل از همان عدد انجام دهید یک خانه خالی بر جای می ماند که جای همان عدد است . معمولا با این کار بیشتر خانه های خالی پر میشوند که مابقی را از طریق اسکن کردن سطر به سطر و یا ستون به ستون میتوان بدست آورد . من با این روش معمولا براحتی جداول سخت را حل می کنم و هر چه بیشتر تمرین کنید سرعتتان بیشتر میشود امید وارم توانسته باشم خوب توضیح بدهم
حالا چند نمونه از سودوکو را برایتان نشان می دهم
این هم یه نمونه سودوکوی پنج تایی با پاسخش
امیدوارم ازاین بازی خوب لذت ببریدوطبق تحقیقات با استفاده از آن حافظه وذهنتون رو قوی کنید
منبع متن:نخستین مسابقه ملی سودوکو در جهان برگزار شد همشهری آنلاین
سلام بانو از اشنائیتون خوشحالم مایل به تبادل لینک هستید بانو دوست دارم بیشتر با هم اشنا بشیم
سلام الهام جون ...شما خیلی وقته لینک شدید بانوی هنرمند....
من که مرتب به شما سر می زنم شما را نمی دونم.....